Na festivale Sziget vystúpia slávni interpreti, začína sa 10. augusta

09.08.2023 Celý región

Bratislava 9.augusta (TASR) - Sziget Festival 2023 sa začína už vo štvrtok (10. 8.), v rozľahlom festivalovom areáli sa do 15. augusta bude odohrávať pestrý hudobný aj nehudobný program na 40 pódiách a programových miestach. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

V zozname účinkujúcich sú aj Billie Eilish, David Guetta, Florence and the Machine, Imagine Dragons, Lorde, Mumford & Sons, Macklemore, ale aj Niall Horan, Yungblud, Foals či Sam Fender. Hneď pri hlavnom pódiu je Freedome stage, kde pred svojimi fanúšikmi vystúpia Bonobo, Jamie xx, M83, Moderat, Nothing But Thieves či Viagra Boys. Na svoje si prídu aj milovníci elektronickej hudby. Sziget má dve obrie pódiá s technom, houseom a špičkovými dídžejmi - Colosseum a Samsung Party Arena. Návštevníkov dostanú do varu Diplo, Tale Of Us, 999999999, Sven Väth či Adam Beyer.

Tí, ktorí majú radi world music, budú mať vlastnú dedinku Global Village. Hiphoperi a raperi si nájdu svoje miesto na dropYard pódiu. Europe Stage je zas miesto, kam prídu poslucháči, ktorí radi objavujú. Organizátori na tomto pódiu dávajú priestor kapelám a umelcom s veľkou hudobnou budúcnosťou. Tento rok sa predstaví aj náš Adam Pavlovčin, známy ako Adonxs.

Sziget je povestný aj svojou jedinečnou atmosférou, ktorú si spolu užívajú a vytvárajú fanúšikovia z celého sveta. Unikátnym je aj miesto, kde sa Sziget koná - je to mestský park plný stromov na ostrove Óbuda, uprostred Dunaja. Na každom rohu si návštevník nájde pouličných umelcov či moderné inštalácie, nájde tam aj cirkusový stan s najlepšími akrobatickými predstaveniami či kabaretné šapitó, rôzne atrakcie v lunaparku či možnosť len tak posedieť na piesočnej Sziget pláži.
 

Vyberte región